Известие

Collapse
No announcement yet.

симптоми на непрвилно зацепен ремък?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами направиха го, презацепиха ремъка Но в интерес на истината не усещам някаква разлика във вървенето. Дано поне разходът да падне. Надявам се да успея да дойда в неделя на срещата
    '05 166 V6
    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156
      Ами направиха го, презацепиха ремъка Но в интерес на истината не усещам някаква разлика във вървенето. Дано поне разходът да падне. Надявам се да успея да дойда в неделя на срещата
      вариатора оправиха ли ? ....
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Само смениха кита за вариатора.
        '05 166 V6
        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

хубаво поне кит-а си сменил, възможно е ремъците да са си били добре, но това никой не знае докато не провери.....
          Ако ти се стабилизира разхода и леко падне значи има полза.
          При мен падна разхода от 16-17 л/100 и сега е 14/100 се пак зима и с светофарно ръчкане често да си призная. Но ценното е че се стабилизира твърдо на 14 и не шава,а преди имаше от 16 та понякога и 19 разход при неправилното зацепване.
          Да не се повтарям много, но и разликата в вървенето е огромна, възможно е моя случай да е бил "тежък", специално попадение от Алекс.Ауто.
          Всичко си е късмет колега.Дано напред да нямаш грижи.Успех!!!
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Здравейте.
            Интересува ме винаги ли като се сменя ангренажния ремък трябва да се прави тази процедура със зацепването, тъй като на мен като ми го сменяха маркираха с маркер. След това го нанизаха доста трудно и готово.

Мерси предварително.
            Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 10.1998
            Fiat Bravo 1.6 16V 1998 - на жената (продадена - не жената, колата)

Comment

Абе колеги чесно да ви кажа незнам какви са тия разходи 15-16 градско при мен разхода не се вдига повече от 11-12 и то с яко ръчкане.

Comment

Колеги,в кой сервиз ще ме посъветвате да си сменя ангренажния ремък?Държа повече на качеството на работа специално при този ремонт,околкото на "тънката" тарифа.Колата я взех скоро и трябва да бъде обслужена.
                Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

Comment

Ако си от СФ - при Лисан - намираш му данните в форума, обаждаш му се за свободен час, и си ток.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    120лв само за проверка е кожодерство!
                    Кожодерство ли? Че ти, бате, ми каза същата цена, когато те питах Август месец в сервиза! Та го правих другаде срещу 80 лв.
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                      Здравейте
                      От скоро и аз станах собственик на 156ца - 2.0 TS, една сбъдната мечта за мен !
                      Има обаче един проблем, дето ме ми дава мира.
                      Днес ходих във Ванто и след диагностиката ми казаха (освен другите неща), че имало вероятност ангренажният ремък да не е зацепен правилно при последната смяна.
                      За да се провери това обаче искат 120 лв за труд, а все пак предишният собственик ме увери, че го е сменил скоро ремъка.
                      Та дилемата ми е - според вас има ли смисъл да се дават толкова пари, че и отгоре, само за да се установи че всичко е наред ?
                      Иначе колата върви прилично, но след 3000 оборота, преди това си е направо тромава. Освен това за 100 километра, които й навъртях даде 15 на 100 разход ( предимно градско), което ми се струва доста, въпреки че е 2.0. Според вас тези проблеми може ли да се дължат на лошо зацепване ? Защото грешките от комп-а казаха че ги оправили, а след като я взех, не забелязах някакво подобрение във вървенето.
                      Ами това е, ще се радвам на всякакви отговори
                      Абе приятелю кви 120 лева къв червен пипер и кви прасета в Космоса бе приятелю!!!!!!!!!!!!!!!!

На мен за 80 лв. ми смениха абсолютно всички консуамтиви:Ролки,ремъци,водна помпа,филтри,масло+предни и задни накладки на 147-цата.

Тея хора немат акъл, нещо повече я земи ги питай случайно ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО ЧАВКА ДА ИМ Е ИЗПИЛА МОЗЪКА бе колега!!!
                      То бива бива мародерстов ма тва техното на нищо не прилича Девол да го вземе!!!!!!!

Тея заслужават само едно:

120 лв. си е не кожудерство ами рязане на главата още от колената баце!!!
                      Отивай веднага в друг сервиз, обиколи поне 5 сервиза и вземи най-добрата цена.

Така понея правя аз, но и 5-те майстори са си майстори и си разбират от работата, защото аз при случайни самозванци не стъпвам

Успех
                      Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 16:13.
                      SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                      SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                      SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                        Кожодерство ли? Че ти, бате, ми каза същата цена, когато те питах Август месец в сервиза! Та го правих другаде срещу 80 лв.
                        Пич виж датата на постовете от преди две години са колко стотинки беше хляба тогава.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          Пич виж датата на постовете от преди две години са колко стотинки беше хляба тогава.
                          Ами пич специално цената на хляба все е вдигнала с 20 ст. отпреди 2 г. то по тази логика и услугата за преглед и смяна на ремъка според твоята логика би трябвало също да се е вдигнала, но тази услуга колега си е не почече от 50-на лева максссс!

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
                            Ами пич специално цената на хляба все е вдигнала с 20 ст. отпреди 2 г. то по тази логика и услугата за преглед и смяна на ремъка според твоята логика би трябвало също да се е вдигнала, но тази услуга колега си е не почече от 50-на лева максссс!
                            Ако ремъка тярбва да се презацепва с пети работата е доста така че ако намериш някъде да сменят ремъци особенно на 2,0 мотор който е с 3 ремъка и 5 ролки за 50 лв (със пети) тоя човек няма да има свободно време за година напред.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Ако ремъка тярбва да се презацепва с пети работата е доста така че ако намериш някъде да сменят ремъци особенно на 2,0 мотор който е с 3 ремъка и 5 ролки за 50 лв (със пети) тоя човек няма да има свободно време за година напред.
                              Специално ще питам моя майстор колко парички ще вземе за тази работа и ще те уведомя.

За сега бъди жив и здрав

Comment

Колега, за 2.0 не знам, ама моята е 1.8 и ми смениха ремъка и го зацепиха с пети за 50лв.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                                Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                                Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                                Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Working...
                                X